top of page

Vücut Masajı Nedir?

Güncelleme tarihi: 14 Şub 2020

Dokunma Sanatı olarak bilinen masaj, binlerce yıldır uygulanan ve bilinen en temel tedavi yöntemlerinden biridir. Masaj, vücuttaki stresi azaltan ve gün boyu tüm negatifliklere karşı sıkılmış kasları rahatlatan bir ritüel. Masajı, masaj teknikleri hakkında bilgisi olmayan birisine yapmanın tehlikeleri oldukça fazla. Bu yüzden işinin ehli kişilerin yapması oldukça önemli ve bu kişiler yapınca vücut üzerinde çok daha olumlu etkiler oluyor. Kasların dinlenmesini ve gevşemesini sağlayan vücut masajı, bedeni canlandıran bir meditasyon çeşidi olarak da görülebilir. Uygulanan masaj ile birlikte cilt üzerindeki ölü hücreler de uzaklaştırılıyor ve cilt yüzeyi temiz ve yumuşak bir görünüm kazanıyor.



Masaj yaptırırken önemli olan konulardan birisi de masajı ne için yaptırmak istediğinizdir. Çok çeşitli olan masaj tekniklerinin de aynı şekilde pek çok farklı faydası bulunuyor. Bitki özü yağları ile yapılan masaj deri yüzeyini daha çok ısıtır, bu yağlar ile birlikte doğru teknikler ile yapılan masaj, kas-eklem ağrılarına ve zayıf dolaşım bozukluklarına oldukça faydalı olur. Aromaterapi öz yağlarının huzur verici kokusu, duygusal kaynaklı gerçekleşen fiziksel sıkıntılar üzerinde de çok etkilidir. Vücudu fiziksel ve psikolojik olarak genel bir rahatlık haline sokar. Tüm yükü taşıdığını hissettiğiniz sırtınızdaki ağrılarınızın azaltılması ve günlük stresin ortadan kaldırılması için vücut masajı yaptırabilirsiniz. Çoğu kişi günün yorgunluğunu atmak için masaj saatlerini akşam olarak belirlese de, günün başında yapılan masaj gününüzü çok daha rahat geçirmenizi sağlar.


Masaj yaptırırken ilk olarak rahat olmanız gerekir. Masaj yapılacak alanın ısısının da doğruluğundan emin olunmalı. Masaj uygulaması yapılacak kişinin herhangi bir alerjik etkisi yok ise ortamı mum ile aydınlatabilirsiniz. Lavanta, tütsü ve esansiyel yağları kullanabilirsiniz. Ayrıca ortamda rahatlatıcı müziğin önemi de büyük. Müzik; sözsüz, rahatlama ve meditasyon için enstrümantal çeşitliliği olan türler olarak seçilmelidir.


Tamamen doğal bitki özlerinden elde edilmiş karışımlardan hazırlanan masaj yağlarını kullanarak uyguladığımız vücut masajı ile güne daha zinde başlayabilir veya günün yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz.

537 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page