top of page

Profesyonel Tırnak Bakımları (Manikür-Pedikür)

Güncelleme tarihi: 14 Şub 2020

Profesyonel tırnak bakımları, halk içinde daha çok manikür ve pedikür olarak bilinir. Manikür, el ve el tırnaklarının bakımı; pedikür ise, ayak ve ayak tırnaklarının sağlığı ve güzelliği için uygulanan tedavi ve bakım yöntemleridir.


Manikür ve pedikür, el ve ayak tırnaklarının sağlıklı ve güzel bir görünüme sahip olması için, periyodik olarak yaptırılması gereken profesyonel bir uygulamadır. Manikürün geçmişi binlerce yıl önceye dayanmakta olup, ilk olarak Hindistan’da geleneksel yöntemlerin kullanımıyla başlamış ve daha sonra Çin imparatoriçelerinin tırnaklarına verdikleri önem sayesinde gelişmeye devam etmiştir.



Genel olarak manikür uygulamasında ilk aşama cildi yumuşatmadır. Ardından tırnak derisini geriye itme, tırnak diplerini ölü deriden arındırma, tırnakları törpüleme, şekil verme parlatma, cilalama, oje sürme ve el masajı gibi işlemler yapılır. Pedikür işleminde de ayaklar ılık bir suda bekletilerek yumuşaması için beklenir. Ayaklar bir


süre suda kaldıktan sonra tırnak etleri ve ölü deriler yumuşar ve temizlenmesi daha kolay olur. Ayaklar iyice yumuşadıktan sonra ayak törpüsüyle parmak ve taban kısmındaki ölü derilerin temizlenmesi, tırnak etlerinin kesilmesi işlemi gerçekleştirilir. Bu son işlemin de ardından, tırnaklar istediğiniz uzunlukta kesilerek, törpü ile tırnakları son şekline getirilir. Uygulama bittikten sonra el tırnaklarınıza da ayak tırnaklarınıza da dilediğiniz renkte oje sürebilirsiniz.


Tırnak Bakımı yaptırmaya karar verdiğinizde elbette bunu bir profesyonele yaptırmaya dikkat etmelisiniz. En dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise uygulamayı yaptıracağınız ortamın ve kullanılacak malzemelerin steril olduğundan emin olmanızdır. Dışarıdan bakıldığında kolay bir işlem gibi gözükse de oldukça titizlik gerektiren bir işlemdir. Size tavsiye verecek olursak, kendi manikür ve pedikür setinizi edinin ve uygulamay gittiğinizde bu set ile işlem yapılmasını isteyin. Yeterince sterilize edilmemiş ürünlerden başta mantar olmak üzere maalesef birçok hastalık kapabilirsiniz.

Uygulama yapılmadan önce ön hazırlık kısmında ellerinizin ya da ayaklarınızın yumuşadığından emin olun. Eğer yeterince yumuşamamışsa tırnak kenarlarındaki etiniz temizlenirken bundan acı duyabilirsiniz. Tırnaklarınızın doğru kesilmemesi de tırnak batıklarına ve şeytan tırnağına sebep olabilir. Bu sebeple uygulamayı, işinde uzmanlaşmış kişilere yaptırdığınızdan emin olun.

24 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page