top of page

Profesyonel Kaş ve Kirpik Boyama

Güncelleme tarihi: 14 Şub 2020

Kaş ve kirpikler ile ilgili konuların başında, kaş ve kirpiklerin renkleri gelmektedir. Genellikle açık renk kaş ve kirpikler belirgin olmamaları sebebi ile yüzün ifadesini silik bir duruma getirmektedirler. Bunun yanı sıra saça uygulanan boya işleminden sonra kaş ve kirpiklerin rengi saç boyasının rengi ile uyumsuz kaçabilmekte ve estetik açıdan bakıldığında hoş olmayan bir görünüm yaratabilmektedir. Bu tür durumlarda profesyoneller tarafından önerilen kaş ve kirpik boyama işlemi, kişinin tercihine göre, yüze ve saçların rengine uygun bir boya rengi belirlenerek gerçekleştirilmektedir. Kaş ve kirpik boyama işlemi yüzünüzün silikliğini yok ederek daha anlamlı bakışlara ve daha belirgin, daha dolgun görünümlü kaş ve kirpiklere sahip olmanızı sağlar.



Bilindiği gibi sektörde bulunan kaş, kirpik ve saç boyaları, yüksek oranda kimyasal maddeler içeren ürünlerdir. Bu maddelerin deriyle temas etmesi sonucunda, kaş ve kirpik ya da saç köklerinde zarar meydana getirebilme olasılıkları yüksektir. Özellikle kaş kirpik ve saçlarına sık sık boya uygulaması yaptıran kişilerin uzun vadede, kıl köklerinin zayıflaması ve dökülme gibi problemler ile karşılaşabilmeleri mümkündür. Bu olumsuzlukların önüne geçilmesi için boyama işlemini bitkisel kaş kirpik boyaları ile gerçekleştirebilmek mümkündür. Tercih ettiğiniz güzellik merkezine uygulamanızı yaptırmadan önce, güvendiğiniz bir bitkisel boya markasının kaş ve kirpik boyama ürünlerini kullanmalarını rica ederek çok daha sağlıklı bir işlem gerçekleştirebilmeniz mümkündür. Kaldı ki, yeterince profesyonelleşmiş bir salonda zaten bu tür ürünler kimyasal değil, bitkisel temelli olarak kullanılmaktadır.


Kaş ve Kirpik boyama uygulaması yapılmadan önce, göz ve kaş çevreniz cilt tipinize uygun koruyucu kremler ile temizlenir. Kirpiğiniz veya kaşınız koruyucu pedler ve solüsyonlar ile sabitlenir ve ardından alt ve üst kısımlarından bitkisel boya ile boyanarak bekletilir. Bu işlemden sonra kirpikleriniz veya kaşlarınız ıslak pamuk yardımıyla temizlenir. Uygulama bittikten sonra gündelik hayatınıza devam edebilirsiniz.

538 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page