top of page

Lenf Drenaj Masajı Nedir?

Güncelleme tarihi: 14 Şub 2020

Lenfatik drenaj, vücudumuzdaki özel bir toplardamar ağı ile kan damarlarına dökülmüş olan renksiz sıvının vücuttan atılması için uygulanan bir yöntemdir. Canlı oluşumların dokularında yer alan ve vücuttaki sıvı dengesinin korunmasını sağlamakta olan, bakteri ve yabancı hücreleri dokulardan uzaklaştıran sistemin adı lenfatik sistemdir. Lenf drenaj cihazı ise vücuttaki lenfatik sistemi besler ve beyaz sıvı dolaşımını hızlandırır. Lenf drenaj cihazı ile parmak uçlarından yukarı tepe bölgelere doğru, düzenli aralıklarla bası uygulanarak, lenf drenaj etkisi sağlanır. Lenf Drenajı belirli ve çeşitli sebeplerle vücutta biriken ödemin dışarıya atılmasını sağlayarak bağışıklık sisteminin ve diğer bazı organ sistemlerinin çalışmasını düzenler, özellikle lenf drenajı ödem tedavisinde kullanılır. Lenf ödem dediğimiz lenfatik, vücut sistemindeki bozukluktan dolayı dokulardaki lenf sıvısının boşaltılamaması sonucu dokularda birikmiş olması nedeniyle, ilgili vücut bölgesinin şişmesidir. Özellikle meme kanseri olan hastalarda, lenflerin çıkarılmış olmasına bağlı olarak kolda lenf akışı bozulmaktadır.

Lenf drenaj sistemini güzellik amaçlı kullananlar da bulunmaktadır. Ciltteki kırışıkların, yara izlerinin ve lekelerin hafifletilerek cildin iyileşme sürecine destek olunduğu görülebilir. Çünkü Lenf drenajı, ciltteki kolajen üretimine destek olur, cilt sıkılaşır ve bu sayede cildin gençleşmesi de mümkündür. Lenf drenaj vücuttaki ödemi atma ve vücutta biriken atıkları uzaklaştırmada görevli olan lenf sisteminin düzgün çalışmadığı durumlarda tedavi yöntemi olarak uygulanabilen bir masaj yöntemidir.


Zayıflama programlarının da bir parçası olarak kullanılan lenf drenaj sistemi, vücutta tutulan ödemin vücuttan atılmasını sağlayarak uygulandığı bölgedeki cilt kalitesinde düzelme, bölgesel ve çevresel olarak incelme, yine kolajen üretimine desteği ile deri ve deri altında sıkılaşma sağlar. Lenf drenaj ile bağışıklık sistemindeki güçlenme sebebiyle de kişi kendisini daha zinde, daha iyi hissedecektir ve dolaylı yoldan psikolojisini dahi iyiye yükseltecek bir başlangıç yapacaktır.

691 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page