top of page

Kaş Vitamini ve Saç Vitamini Nedir?

Güncelleme tarihi: 14 Şub 2020

Kaşlar ve saçlar gerek uyku düzensizliği, stres, hava şartları, çevre kirliliği, dengesiz beslenme, çeşitli hastalıklar ve ilaçlar sebebiyle gerek yanlış veya kalitesiz kozmetik ürün seçimi, serbest radikaller ya da bazen sadece genetik yatkınlık sebebiyle zamanla güçsüzleşebilir ve seyrelerek dökülebilir. Kaş ve saç vitamini denilen kavram, kaş ve saç tüylerinin dip kısımlarını yani köklerini vitaminlerle besleyerek güçlenmelerini ve dökülen yerlerde yeniden çıkmalarını sağlayan bir çeşit serum uygulamasıdır. Kaş vitamini uygulamasını kalıcı makyajla ya da microblading kıl tekniği uygulaması ve kaş ekimiyle karıştırmamak gerekir. Saç vitamini ve kaş vitamini uygulaması güzellik merkezlerinde yapılabilen profesyonel bir uygulamadır. Kaş vitamini uygulaması sonrası ortaya çıkan görüntü tamamen doğal olacaktır çünkü işlem sonunda yapay bir malzemeye değil, kendi kaşlarınıza daha gür bir şekilde sahip olacaksınız.


Genel olarak 4 seans uygulama yapılması önerilmektedir. Seanslar 15 gün aralıklarla yapılır. İlk seanstan sonra 7 ila 10 gün arasında etkisi görülmeye başlanır. Kaş vitamini ya da kirpik vitamini uygulaması sonrasında da uygulama yapılan kişi yine yanlış kaş alımına devam ederse, kaşların tekrar seyrelme ihtimali her zaman vardır. Bu tür vitamin uygulamalarından sonra kaş alım işlemlerinizi güvendiğiniz bir merkezde profesyonel kişilerle devam ettirmenizi öneririz.


Genellikle kaş dökülmeleri bilinçsiz kaş alımından kaynaklanır. Yanlış kaş alımları kıl köklerinin zayıflamasına sebep olmaktadır. Kaş kökleri zayıflayan ve geri çıkmayan kişilerin yaşadığı problem büyük oranda yanlış kaş alımı kaynaklıdır. Kaş vitamini uygulamasının en etkili olduğu durum da tam olarak yanlış kaş alımlarından kaynaklı seyrekleşmedir. Bunun yanında yaşın ilerlemesi sebebiyle yaşanan saç, kaş ve kirpik dökülmelerinde de saç ve kaş vitamini uygulaması oldukça başarılı sonuçlar verir.

722 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page