top of page

İğneli Epilasyon ve Lazer Epilasyon Arasındaki Farklar

İğneli Epilasyon uygulaması, kıl köküne bir iğne veya prob aracılığıyla kıl kökünde yer almakta olan ve büyümeden sorumlu foliküllerin yok edilmesi için elektrik akımı verilmesi ile gerçekleşmektedir. Uygulama her kıl köküne ayrı ayrı uygulanmaktadır. İğneli epilasyon uygulamasında, uygulamadan önce veya uygulama süresince acıyı azaltmak için çeşitli işlemler yapılabilmektedir. İğneli epilasyon tüm cilt tiplerine uygulanabilmektedir.


Lazer Epilasyon uygulamasında ise, seçici fototermoliz (SPTL) adı verilen teknik ile kıl folikülleri içinde bulunan melanin isimli madde hedef alınmaktadır. Her bir lazer atışı, kıl folikülünü deforme ederek kılların tekrar büyümesini durdurmayı amaçlamaktadır. Lazer epilasyon uygulaması sırasında, iğneli epilasyondan farklı olarak, lokal bölgelerde aynı anda birden çok kıl köküne etki edecek şekilde çalışma yapılmaktadır. Lazer epilasyon melanine yönelik olduğundan, bu işlem hafif tüylerde iyi sonuç vermemektedir. Lazer epilasyon uygulaması da iğneli epilasyon gibi ağrılı bir yöntemdir. Lazer epilasyondan önce de ağrı kesici kremler kullanılabilir.

Uygulamanın etki gösterme süresini incelediğimizde, lazer epilasyon işleminde tüylerin bitme süreci uzundur fakat iğneli epilasyon ilk seanstan itibaren oldukça kısa sürede sizi tüylerinizden kurtarabilir. Uygulama yapılacak bölge çok küçük olduğu durumlarda veya çok az kıl olması durumunda iğneli epilasyona başvurmak daha mantıklı olabilir. Bu durumda lazer epilasyon uygulaması hem çok zaman alır hem de kızarıklıklar oluşturabilir. Bu sebeple son teknolojilere yönelmek daha doğru olacaktır. Ancak doğru program uygulandığı takdirde lazer epilasyon uygulaması da yapılabilir. Her yerde karşılaşılan sorun, cilde ve kıl yapısına uygun olan akımın doğru ayarlanamamasından kaynaklı yaşanmaktadır. Enerji akımını her cilt ve kıl yapısına göre, kişiye özel cilt ve kıl analizi yapabilen ve enerji akımını kendisi ayarlayan cihazlara yönelmek daha sağlıklı olacaktır.


Epilasyon hakkında daha detaylı bilgi almak için Emine Esen Güzellik Merkezi’ni arayabilir ve ücretsiz olarak doğru bilgiye ulaşabilirsiniz.

74 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page