top of page

Emine Esen Farkı ile Profesyonel Makyaj!

Güncelleme tarihi: 14 Şub 2020

Son yıllarda sosyal medyanın da etkisiyle makyaja duyulan ilgi oldukça artış göstermiş durumda. Makyaj alanı yıllar geçtikçe kendi içinde yenilenip büyüyerek çeşitli dallara ayrılmaktadır. Makyaj kimisi için güzel görünümü sağlayan kimisi için ise kusurlarını kapatmayı amaçlayan oldukça kullanışlı olan bir işlem olarak görülmektedir. Son yıllarda, “makyaj kadınlar içindir” algısının yıkıldığını ve makyajın gün geçtikçe cinsiyet tanımadığını görüyoruz ve bu tür kalıpların yıkılmasını destekliyoruz. Makyaj, uygun bir şekilde yapıldığında, yüz hatlarını ortaya çıkaran ve görsel güzelliği yükselten bir uygulamadır. Genelde akne, sivilce izi, leke gibi cilt sorunlarını ve pürüzlerini gizlemek isteyenlere uygulanan ve gelin makyajında da sık sık kullanılan porselen gelin makyajı uygulaması, fotoğraf çektirileceği zamanlarda ya da özel davetlerde kullanılabilmektedir. Profesyonel makyaj porselen ürünlerle yapıldığında çok daha kalıcı ve göz alıcı görünmektedir.



Profesyonel Makyaj, her ortam için farklı şekillerde uygulanır. Yani makyaj da kendi alanında gruplara ayrılır ve daha fazla çeşitlilik olanağı sağlar. Porselen Makyaj, Gece Makyajı, Show Makyajı, Dizi/Film Çekim Makyajı profesyonel makyajın sadece bazı çeşitleridir.


Mesela Gece Makyajındaki amaç, uygulanan kişinin yüz hatlarını daha fazla vurgulamak ve makyajın kalıcılığını arttırmaktır. Show Makyajında, uygulaması yapılan makyaj belirli konseptli duygu ve düşünceleri ifade etmektedir. Bu sebeple uygulanan makyaj bu konsepte uygun ve oldukça ağır görünümlü olmalıdır. Porselen Makyajda amaç, oldukça etkili, tüm kusurlar gizleyen bir makyaj uygulaması yapmaktır. Dizi/Film Çekim Makyajında ise; sinema, tiyatro, dizi ve film gibi setlerde, çekilecek ortamın ve çekilecek sahnenin gerektirdiği ölçüde sahneye ve oyunculara uygun şekilde makyaj uygulamaktır.

Yazımızda değindiğimiz çeşitlerin yanı sıra, Kostüm Partileri ve Hallowen gibi oldukça çeşitli konsept makyaj türleri de bulunmaktadır.


Siz de özel günleriniz için özel bir makyaj isterseniz, iletişim bölümünden bize ulaşarak randevu alabilirsiniz!

7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page