top of page

Emine Esen Farkı ile Lazer Epilasyon!

Lazer epilasyon uygulamasındaki asıl amaç, kılı üreten kök hücrelerinin yapısını bozmaktır. Melanin olarak bilinen, kılın yapısında bulunan siyah boya maddesinin lazer ışınını emmesi ile oluşan ani yüksek ısı enerjisi, kılı üreten kök hücrelerine hasar verir. Koyu renkli köke sahip kıllar yani melanin maddesini fazlaca içeren kıllar epilasyondan daha fazla etkilenirken, gri ve beyaz gibi açık renkli köke sahip kıllarda etkilenme durumu yok denecek kadar düşük olmaktadır.


Vücuttaki istenmeyen tüyler tüm bireyler için estetik bir sorun haline gelmektedir. Aşırı tüylenme denilen durum kalıtımsal, hormonal veya kullanılan çeşitli ilaçlardan kaynaklanabilmektedir. Bireylerin istenmeyen tüylerinden kurtulmak için günümüzde kullandığı ağda, jilet ve kimyasal tüy dökücüler ile kalıcı değil geçici çözümler elde edilmektedir. Lazer epilasyonda temel prensip, kıl folikülüne yerleşmiş olan melanin isimli renk maddesinin lazer ışığı tarafından tutularak ısıya dönüşmesini sağlamak ve daha sonrasında ortaya çıkan bu ısı enerjisi ile kıl folikülünü tahrip etmektir.



Lazer epilasyon uygulamasında üç farklı boyutta enerji veren lazer sistemleri kullanılmaktadır. Lazer Epilasyonda Emine Esen Güzellik Merkezimizin başarı oranı oldukça yüksektir. Emine Esen Güzellik Merkezi’nde ten rengi açık, tüyleri koyu renkli olan bireyler ve geniş alanlar için (bacak bölgesi, genital bölge, bikini bölgesi, koltuk altı bölgesi, erkeklerde sırt bölgesi, omuz bölgesi ve göğüs gibi) farklı lazer uygulaması, ten rengi koyu tüyleri ince olan bireyler için ise farklı boyutta enerji veren lazer kullanılmaktadır.


Siz de istemediğiniz tüyleriniz ile vedalaşmak istiyorsanız tercihinizi hasta hassasiyetine ve sterilizasyona önem veren Emine Esen’den yana kullanın!

14 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page