top of page

Emine Esen’den Zayıflama Tüyoları

Mart ayının da gelişiyle bahar ve güneş kendini yavaş yavaş göstermeye başladı... Hepinizin aklında “Kışın aldığım kiloları nasıl vereceğim?” düşüncesi olduğunu biliyoruz ve sizlere şimdiden uygulamaya başlarsanız yaza istediğiniz vücutla girebileceğiniz zayıflama tüyolarını vereceğiz.


1-Yemeğinizi mümkün olduğunca küçülterek tüketin. Bir bifteği 15 ile 20 parça arasında bölerek ve tek tek yerseniz çok daha fazla çiğnemiş olursunuz ve beyniniz doyma algısını daha erken harekete geçirir.


2-Herhangi bir şey izlerken yemek yememeye özen gösterin. Günümüzde çoğu kişinin televizyon karşısında yemek yemeyi sevdiğini biliyoruz. Fakat beyniniz yemeğe değil ekrana odaklandığı için tokluk bilinci oluşmuyor ve bu da daha çok yemenize sebebiyet veriyor.

3-Tatlıdan mümkün olabildiğince uzak durun, akşam yemeğinden sonra bol şerbetli bol şekerli tatlılar tüketmek yerine meyve tüketmeyi tercih edin.


4-Çok yağlı yiyeceklerden ve mümkün olduğunca paketlenmiş gıdalardan uzak durun. İçerisinde birçok katkı maddesi olan bu yiyecekler size yarardan çok zarar sağlar bunu unutmayın.


5-Aç kalmak daha çok kilo almanıza sebep olur. Zayıflamak için yememeyi değil, az yemeyi önde tutun. Öğünleriniz arasında en az 5 saat olmasına özen gösterin.


6-Kahvaltısız güne başlamayın. Herkesin kahvaltı anlayışı farklı olabilir. Sizin kahvaltı anlayışınız 1 bardak kahve ise buna devam edin, içindeki süt ve şeker oranını azaltmak yeterli olacaktır.


7-Spor yapmayı aksatmayın. Bu yürüyüş bile olabilir. Her gün mutlaka üzerine 10 adım dahi olsa ekleyerek yürüyün, böylelikle kaslarınız aynı mesafede yürümeyi ezberlemeyecek her gün daha da arttığı için yağ oranınız azalacaktır.


8-Bol bol su tüketin. Su, vücuttaki ödemi atmak için en etkili ve en sağlıklı yöntemdir. Suyunuza farklı aroma katmak için içerisine limon ve salatalık ekleyebilirsiniz.


Yıllardır bunları yapıyorum, yine de inatçı yağlarımdan ve kilolarımdan kurtulamıyorum diyorsanız; bölgesel incelme uygulamalarını deneyebilirsiniz. Bölgesel incelme, selülit, vücut şekillendirme işlemlerini Emine Esen Güzellik Merkezi’nde Power Shape ile yapıyoruz. Daha fazla bilgi almak için bizleri arayarak ücretsiz şekilde bilgi alabilirsiniz.

44 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page