top of page

Emine Esen'den Cildiniz için 10 Tavsiye

Düzenli olarak cilt bakımı yaptırmanın önemi oldukça büyük. Geçirdiğimiz bu süreçte güzellik merkezlerine gidemiyoruz fakat bu bakımlı olmayacağız anlamına da gelmiyor. Evde uygulanan cilt bakım kürlerinin yanı sıra, tüketilen besinlerle de vücudu içeriden besleyerek cildinize iyilik yapabilirsiniz. Bu süreçte birçok kişi yağlı ve paketlenmiş gıdalardan uzak durmanızı söyler. Ancak kimse neler tüketmeniz gerektiği hakkında konuşmaz. Evde kaldığımız bu günlerde de cildinizi nemlendirmek, leke, akne ya da sivilcelerden arındırmak için cilt bakım maskeleri yaptığınız gibi doğal ürünlerden de destek alabilirsiniz.


Havuç: Havuç, a vitamini açısından en zengin sebzelerden biridir. Cilt için oldukça faydalıdır. Kozmetik cilt ürünlerinin içindekiler kısmında görmeye alışık olduğumuz retinol, çoğu zaman havuç özünden elde edilmektedir.


Ispanak: İçeriğinde yüksek miktarlarda bulundurduğu A, C ve E vitaminleri ile cildi destekler. Ispanak birçok cilt probleminin tedavisinde kullanılabilmektedir.


Domates: Likopen adı verilen bir bileşen içerir ve bu madde cildiniz için antioksidan görevi görmektedir. Cildi yaşlanma belirtilerine ve kırışıklık oluşumuna karşı korumaktadır.


Kereviz: Yüksek lif oranlı sebzelerin ilk sıralarında bulunan kereviz, cildi nemlendirme ve kırışıklık ile çatlakları azaltmada etkisini gösterir. Kalorisi çok az olan kerevizi; salatalarınızda, yemeklerinizde ve mezelerinizde sıklıkla kullanabilirsiniz.

Badem: Bademin içeriğinde E vitamini bulunmaktadır. E vitamini cildi güneşin zararlı ışın ve dalgalarına karşı korumaya yardımcı olmaktadır. Badem aynı zamanda yaşlanma belirtilerini yavaşlatmaktadır.


Ananas: Demir, kalsiyum, B ve C vitaminleri açısından zengindir. Hücrelerin çoğalımına ve kolajen oluşumuna yardımcı olmaktadır.


Brokoli: Cildin korunmasını sağlamada ideal bir sebzedir. Yüksek miktarda C ve E vitamini içermektedir. Cildi serbest radikallerin yarattığı zararlı etkilere karşı korumakta ve tüm cilt sağlığını desteklemektedir.


Yeşil Çay: Cilt için iyi bir antioksidandır. Cilt kırışıklıklarını azaltmakta ve cilt yaşlanmalarını geciktirmektedir.


Kabak Çekirdeği: İyi bir çinko kaynağı olan kabak çekirdeği, bu özelliği ile cilt için en sağlıklı ve en önemli minerali yapısında bulundurmaktadır. Temel kolajen seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olmaktadır.


Su: Vücuttaki toksin maddelerin arındırılmasına yardımcı olmakta ve cildin nemlendirilmesini sağlamaktadır. Su, cilt kırışıklığı ve cilt yaşlanmasını yavaşlatmaya yardımcı olmaktadır.


Cilt bakımı sadece kozmetik ürünlerle sağlanmadığı gibi, sadece beslenme ile de sağlanmamaktadır. Bu süreçte tüketim alışkanlıklarını değiştirerek doğal ve organik besinlere yönelebilirsiniz. Beslenmenize dikkat ederek ve düzenli olarak cilt bakımlarınızı yaparak sağlıklı cilde sahip olabilirsiniz.

35 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page