top of page

Dudak Renklendirmesi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Güncelleme tarihi: 14 Şub 2020

Dudak renklendirmesi, zaman geçtikçe renginde solma oluşan ve çerçeve hattını kaybetmeye başlayan dudakların daha canlı, daha parlak ve daha dolgun bir görüntüye kavuşmasını sağlayan bir işlemdir. Rengi solmuş dudakları canlandırmak ve dudak çerçevesini tekrardan belirgin hale getirmek için bu işlem tercih edilmelidir. Kalıcılığı ise 18 ile 36 ay arasında sürmektedir.


Dudaklarınız eski rengini kaybettiyse bu işlem tam da size göre diyebiliriz. Uygulama için mutlaka profesyonel kişilerle çalışmanızı ve aklınızda olan tüm soruları o kişiye sormanızı tavsiye ederiz. Herkesin cilt tipi ve hassasiyet oranı farklıdır. Tüm kalıcı makyaj uygulamalarında olduğu gibi dudak renklendirmede de özel kalıcı makyaj iğneleri kullanılmaktadır. Bu iğneler, dudak yapınıza ve şekline bağlı olarak cildin 0.3-0.5 milimetre altına enjekte edilerek seçilmiş olan renk pigmentlerini yerleştirirler. Doğal bir dudak rengi yakalayabilmek ise uygulamayı yapan kişinin estetik anlayışına ve göz zevkine bağlı bir durumdur. Uygulamayı yapan kişinin tecrübeleri ve ince ayrıntılara karşı olan hakimiyeti oldukça önemlidir. Gölgelendirme işlemi en önemlisi diyebiliriz! Çünkü doğallığı en çok yansıtan adımdır ve uygulamayı yapan kişi gölgelendirme işleminde yetersiz kalırsa yapılan işlem doğal sonuç vermeyecektir ve uygulamayı yaptıran kişi mutlu olamayacaktır. Bu sebeple bir profesyonelle çalışmanızı ısrarla tavsiye ederiz.



Dudak bölgesinin çok hassas olması sebebiyle, acı hissi konusu oldukça merak uyandırıyor. Dudak renklendirme işlemi öncesinde kullanılan anestezi kremleri ile dudaklarınız ve dudak bölgeniz uyuşacaktır. Böylelikle acı hissetmezsiniz. Yine de acı eşiğiniz çok düşükse bunu uygulamayı yapan kişiyle paylaşmanız doğru olacaktır. Unutmayın ki alacağınız sonuçtan memnun olmanız tamamen işlemi yaptırdığınız kişiye bağlıdır.


Dudakları renklendi, şimdi bakım zamanı! Dudak renklendirme uygulamasından sonra kişiler günlük yaşamına kaldığı yerden devam edebilirler. İşlem sonrasında elbette dudaklarda hafif şişlikler görülebilir ve hissedilebilir, şişlikler 1-2 saat içerisinde kaybolur ve dudak normal yapı ve görünümüne döner. Bu süreçte uygulamayı yapan kişiler farklı farklı önerilerde bulunabilirler. İşlemi uygulayan kişi, vücudunuzun tepki mekanizmasını gözlemlediği için; bir süre krem kullanmanızı, dudaklarınızı anti bakteriyel ürünlerle nemlendirmenizi söyleyebilirler, yine tavsiyemiz çalıştığınız kişiyi dinlemeniz yönünde olacaktır. İyileşme sürecini de atlattıktan sonra günlük makyajlarınıza rahatlıkla geri dönebilirsiniz. Aynı zamanda renklendirme işlemi yapılmış dudaklarınızın üzerine, iyileştikten sonra, dilediğiniz renkte rujlarınızı da gönül rahatlığı ile sürebilirsiniz.

194 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page