top of page

Derimizdeki Çatlakların Sebebi Nedir?

Deri çatlağı diye isimlendirilen yapı bozukluğu, dermis tabakasında oluşan küçük ve ince yırtıklardan meydana gelmektedir. Çatlaklar genellikle kırmızı ve mor renk ile kendini gösterir ve zamanla beyaz veya gri renge dönerler. Dermis tabakasında oluşan bu yırtıklar ileri derecede tıbbi bir sorun olarak görülmemektedir.


Deri çatlakları genellikle cildin ani ve/veya aşırı değişikliklere maruz kalması sonucunda meydana gelmektedir. Meydana gelen bu çatlaklar, deri altında bulunan damarların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Genetik yapı faktöründeki farklılıklar sebebiyle çatlakların oranları ve ortaya çıkma olasılıkları kişiden kişiye göre oldukça değişiklik göstermektedir. Deri yapısı esnek olan insanlarda deri çatlakları çok daha az görülmektedir. Bunların yanı sıra, kortizon tedavisi görmekte olan kişilerde, hızlı hormonal değişimler yaşayan kişilerde, hamilelik dönemindeki kişilerde ve kolajen lif eksikliği görülen kişilerde görülmektedir.

Çatlakların oluşmaması için beslenme de oldukça önemlidir, bu süreçte;

-E vitamini yüksek besinler tüketmeye dikkat etmelisiniz. E vitamini, hücre zarlarını büyük ölçüde korumaktadır.

-Su içmeye özen göstermelisiniz, kilo-boy oranınıza göre günlük almanız gereken su miktarını öğrenmeli ve buna göre su tüketmelisiniz. Su, deri elastikiyetini büyük ölçüde artırmaktadır ve çatlakların oluşumunu engellemektedir.

-Omega3 içeren besinler tüketilmelidir. Omega3 de deri esnekliğini artıran ve hücre zarını koruyan bir vitamindir.

-A vitamini içeren besinler tüketmeye önem verilmelidir. Havuç, kapya biber, mango gibi içeriğinde bol miktarda A vitamini barındıran besinler de çatlak oluşumunu engellemeye yardımcıdır.


Dermis tabakanızda oluşan çatlaklar için ise tedavi sürecine gidilmelidir. Tedavi sürecinde terapi ile bölgedeki çatlakların tek tek üzerinde durulur ve bölgenin kolajen ve elastin lifi üretmesi tetiklenir. Seanstan sonra tedavi merkezinizin size verdiği devam ürünleri ile tedavinize kendiniz devam etmeniz gerekmektedir. Eğer bu işlemleri uygulamazsanız istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz. Bu süreçte kolajen takviyesi kullanmanız da oldukça etkili olacaktır.


Çatlak Tedavisi hakkında daha fazla bilgi almak için https://www.emineesen.com/catlak-tedavisi linkini ziyaret edebilirsiniz veya Emine Esen Güzellik Merkezi’ni arayarak ücretsiz bilgi alabilirsiniz.

22 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page