top of page

Cilt Lekeleri İçin Kullanılan Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Cilt lekeleri, ciltteki melanin adı verilen pigment miktarının artmasıyla oluşmaktadır. Lekelerin oluşumunda birçok etken olsa da en önemli nedeni güneş ışınlarıdır. Yüksek miktarda güneş ışınına maruz kalmak sadece lekelerin oluşumuna değil, oluşmuş lekelerin daha da koyulaşmasına yol açmaktadır. Bu sebeple güneşten koruyucu ürünler kullanmaya oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir. Güneşin zararlı ışınlarının yanı sıra genetik yatkınlık, gebelik, kullanılan bazı ilaçlar, cilde temas eden bazı kozmetik ürünler, ciltte inflamasyona yol açan akne gibi bazı cilt hastalıkları da cilt lekelerinin gelişmesine neden olabilmektedir.


Cilt lekelerinin %90'ı günümüzde uygulanan yöntemler sayesinde tedavi edilebilmektedir. Lekeler özelliğine, yerine ve çapına göre tedavi edilebilir. Seans sıklığı da yine lekenin yoğunluğuna göre ayarlanmaktadır. Cilt lekeleri için kullanılan en yaygın tedavi yöntemleri Altın İğne ve Dermaroller uygulamalarıdır.

Altın İğne Uygulamasında, özel tasarım mikro iğneler sayesinde cilt tabakasının hemen altına radyofrekans enerjisi verilmektedir. Vücuttaki kolajen üretimi, yaşlanmaya ve çevresel faktörlere bağlı olarak yavaşlar, bağ dokusundaki liflerin arası açılır ve cilt elastikiyetini zamanla kaybeder. Altın İğne olarak bilinen bu yöntemin amacı, ciltte oluşan lekeri yok etmek için cildin ihtiyacı olan kolajen liflerini tekrar bir araya getirmektedir.


Dermaroller Uygulamasında ise üzerinde çok sayıdaki ince iğneler bulunduran ve elde taşınabilen silindir şeklinde bir cilt aparatı kullanılmaktadır. Dermaroller üzerinde bulunan iğne uzunlukları ve iğne sayıları ise uygulama yapılacak bölgedeki cilt lekelerine, bölgenin hassasiyetine, bölgedeki soruna ve sorunun büyüklüğüne bağlı olarak değişebilmektedir.


Emine Esen Güzellik Merkezi’nde iki uygulama türü de mevcuttur. İşinde uzman çalışanlarımız cildinizi analiz eder ve cilt tipinizi belirler. Ardından gerekli uygulamaya karar verirler. Sizler de Cilt Lekelerinizi tedavi ettirmek isterseniz, Emine Esen Güzellik Merkezi’nden ücretsiz olarak bilgi alabilirsiniz.

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page