top of page

Cilt Kararması Tedavisi Nedir?

Güncelleme tarihi: 14 Şub 2020

Cilt rengi, cilt yapısında bulunan doğal renk maddesi “melanin” tarafından belirlenmektedir. Yani cilt tonunu belirleyen en önemli faktör aslında çevresel değil, genetik yapılardır. Bu sebeple, her kişinin genetik unsurlara bağlı olarak melanin yoğunluğu nedeni ile ten renginin değişkenlik gösterdiğini söyleyebiliriz. Bir diğer yandan melanin güneşten gelen ultraviyole ışınları emerek cildi güneşin zararlı etkilerinden koruma görevini üstlenmektedir. Yani kısaca açık ten rengine sahip olan kişilerde melanin yoğunluğunun az olması nedeni ile hassas bir yapıda olmasının asıl sebebi budur.

Cildimiz, yüzümüz veya vücudumuzun herhangi bir bölgesi birçok belirsiz sebepten dolayı istenmeyen bir şekilde kararabilir ya da ton farklılıkları gösterebilir. Hepimiz daha aydınlık, daha pürüzsüz, daha lekesiz bir cilde sahip olmak isteriz… Cilt kararması için uygulanacak tedavi yöntemleri kararmaların sebeplerine göre değişiklik gösterebilir. Örnek nedenlerden biri karaciğer hastalıkları veya ciltte oluşan hastalıklar ile bağlantılıysa sağlığımız için ciddi problemler oldukları için muhakkak doktora danışmamız gerekmektedir. Uzman tavsiyesi ve uzman desteği almak bu noktada oldukça önemlidir. Ancak güneş lekeleri gibi çevresel faktörler sebebiyle oluşan bir hiperpigmentasyon(kararma) ise lazer tedavisini tercih edebiliriz. Bu analizin yapılması için güvendiğiniz bir merkeze uğrayıp bilgi alabilirsiniz. Lazer ile cilt beyazlatma uygulaması, lazerin cilt dokusunda bulunan melanositleri tahrip etmesi özelliği kullanılarak cilt tonunun açılması sağlanmaktır. Bu uygulamada lazer ışınları ciltte ortalama 3-4 mm’lik bir alana etki etmektedir. Bu etki esnasında cilt dokusunun olması gerektiğinden daha derinlerine inilmediği müddetçe herhangi bir yan etkisi ya da doku üzerinde hasarı olmamaktadır. Uygulama yapan kişinin profesyonelliği, uygulama etkisini doğrudan etkilemektedir. İşlem sonrasında cilt renginde 1 – 2 ton açılma gözlemlenir. Bu uygulama yara izi ya da kanama oluşturmayan bir uygulamadır. Genellikle tek seans ile başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Tedavi sonrasında tamamen iyileşme süreci ortalama 7 ile 10 gün arasındadır. İyileşme sonrasında ortaya çıkan cilt parlak ve canlı bir renge sahiptir.


Cilt tonunun dengelenmesi, cildin daha ışıltılı bir hale getirilerek beyazlatılması amacı ile yapılan bu işlem aslında yalnızca beyazlatma değil, cilt dokusunun pek çok ihtiyacına da yanıt vermektedir. Yani beyazlatıcı ve ton dengeleyici olarak uygulanan bu tedavi işlemleri daha geniş kapsamda cilt sağlının korunması amacı ile yapılmaktadır ve lazer sistemleri ile ciltteki ton farklılıkları ve deformasyonlar giderilmektedir.

19 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page