top of page

C Vitamini'nin Önemi!

C vitamini, vücudun ihtiyaçları arasında olmazsa olmaz konumundadır. Vücudun çoğu fonksiyonunda vitaminlerin rolü bulunur. Vitaminlerin halk içinde en çok bilineni C vitamini, diğer adıyla Askorbik asit ya da L-Askorbik asit, sağladığı faydaların yanında diğer vitamin ve minerallerden de yararlanmanızı sağlar.


Birçok hayvan ve bitki C vitaminini kendisi üretebilir. İnsan vücudu bu vitamini kendisi üretemez ve C vitaminini dışardan almak zorundadır. C vitamininin en çok bulunduğu besinler biber, maydanoz, karalahana, kivi, çilek, turunçgiller, marul ve domates diye sıralandırılabilir.



Aynı zamanda bir antioksidan olan C vitamini vücudu yaşlandıran serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli bir role sahip olduğu için vücudu hastalıklara karşı korur. Soğuk algınlığı, nezle, alerji ve grip gibi birçok hastalığa karşı vücudun direncini artırır. Vücutta meydana gelen leke ve yaraların iyileşmesini hızlandırır. C vitamini, demirin emilimini artırdığı için kansızlığa karşı da faydalıdır.


Vücutta C vitamini eksikliği yaşanıldığı durumlarda halsizlik görülmektedir. Aynı zamanda C vitamini eksikliği diş kanamaları, ciltte morarıklık ve kızarıklıklar, eklem ağrısı ve nefes darlığı gibi belirtilere sahip olan iskorbüt hastalığına neden olur. C vitamini eksikliği bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Alerjilere ve daha birçok hastalığa karşı da dirençli olunmasına destek olur. Böyle olumsuzluklarla karşı karşıya kalmamak için ihtiyacınız olan günlük C vitamininizi karşıladığınızdan emin olmanızı tavsiye ederiz.

81 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page