top of page

Bahar Ayına Özel 2 Detoks Tarifi!

Baharın gelişi ile birlikte güneş de kendini yavaş yavaş göstermeye başladı. Kışlık montların dolaplara kalktığı ve mevsimlik montların giyilmeye başlanıldığı bu aylarda çoğu kişi yaza girmek istediği vücuda henüz sahip değil. Emine Esen olarak, sizlere vücudunuzdaki ödemi atmak ve aynı zamanda mevsim geçişi döneminde hastalıklara yakalanma riskinizi düşürecek iki detoks tarifi veriyoruz.


Yeşil İçecek


Su(500 ml)

Ispanak(15-20 yaprak)

Maydanoz(1 avuç)

Yeşil Elma(1 adet)

Limon(1 adet)

Salatalık(1 adet)

Muz(1 adet)


Öncelikle blenderınıza soğuk suyu ve tüm yeşillikleri koyun ve tüm yeşillikler suya karışana dek iyice çekin. Ardından “kabukları soyulmuş” elma, limon ve salatalığı ekleyin. Bir tur daha güzelce çekin, her bir besinin birbirine iyice karıştığından emin olduktan sonra muzu ekleyin ve bir tur daha çekin. İçeceğiniz hazır. Lif ve antioksidan yönünden zengin olan bu içeceği kahvaltı niyetine tüketebilirsiniz. Lif zenginliği sayesinde sizi bir sonraki öğününüze kadar tok tutacaktır.

Ballı ve Sirkeli İçecek


Sıcak Su(1 bardak)

Elma Sirkesi(2 çorba kaşığı)

Limon Suyu(2 çorba kaşığı)

Toz Zencefil(1 çay kaşığı)

Tarçın(yarım çay kaşığı)

Acı biber(yarım çay kaşığı)

Bal(1 tatlı kaşığı)


Öncelikle sıcak suyun içerisine bal, sirke ve limon suyunu ekleyin ve güzelce karıştırın. Ardından toz malzemeleri de ekleyerek, tüm malzemeler birbirine geçene dek karıştırın. Bu içeceği sıcak olarak tüketin.


“Tüm tarifleri deniyorum, bir türlü incelemiyorum” diyorsanız Emine Esen Güzellik Merkezi’ni ziyaret ederek Lenf Drenaj Masajı’nı tercih edebilirsiniz. Lenf Drenaj masajı, vücudunuzdaki lenfatik sistemi çalıştırmasının yanında bir de selülit, sıkılaştırma ve bölgesel incelme uygulamalarının destekçisi olarak da uygulanabilmektedir. Kişi, Lenf Drenaj kıyafetinin içinde dinlenirken; vücuduna ısı, akım, titreşim verilerek masaj işlemi gerçekleşir. Lenf damarlarını çevreleyen yağ dokuları ile mücadele amaçlanır.

9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page