top of page

Altın İğne Nedir?

Güncelleme tarihi: 14 Şub 2020

Altın İğneli Radyofrekans sisteminde özel tasarım mikro iğneler sayesinde cilt tabakasının hemen altına radyofrekans enerjisi verilir. Vücudumuzdaki kolajen üretimi, yaşlanmaya ve çevresel faktörlere bağlı olarak yavaşlar, bağ dokusundaki liflerin arası açılır ve cildimiz elastikiyetini zamanla kaybeder. Altın İğne olarak da bilinen bu yöntem ile arası açılan bu kolajen liflerini tekrar bir araya getirilir.


Altın İğne uygulaması, öncelikle yüzdeki ince kırışıklıklar için güzel ve etkili bir çözümdür. Diğer taraftan zaman içerisindeki olumsuz faktörler nedeniyle tüm bedende ortaya çıkan form kaybında da son derece etkili olmaktadır. Vücudun pek çok bölgesinde gözlenen, gözle görülür ve ayırt edilebilir sarkmalar da yine bu işlemin hedefleri arasında yer alır. Cilt gençleştirme, sivilce, akne, yanık ve yara izi gibi sorunlar, Altın İğne tedavisi ile tamamen ortadan kaldırılabilir.

Pek çoğumuzun şikayetçi olduğu gözaltı morlukları, gebelik sonrası ya da ani kilo alma sonrası ortaya çıkan çatlaklar yine bu yöntem ile çözüme kavuşturulabilirken, cilt gözeneklerinin sıkıştırılması, akneli cilt sorunlarının çözümü, boyun ve dekolte bölgesindeki form kayıplarının giderilmesi de bu sayede gerçekleşebilir. Uygulamanın nasıl yapıldığı konusuna gelecek olursak; öncelikle uygulama bölgesinin temizlenilmesi ile işleme başlanır. Steril olunması en önemli noktalardan biridir. Anestezi etkisi yaratacak bir krem uygulanır. Ardından uygulamaya adını vermiş olan, ucuna altın iğne aparatı takılan radyofrekans cihazı devreye girer. Bu cihaz cilde temas ettirilmektedir. Ucunda pek çok mikro boyutta altın iğne bulunan cihaz, cildi tamamen tarar. Altın iğnelerin cilde teması ise ayarlanmış bir boyutta ve kontrollü bir şekilde gerçekleşir. Bununla birlikte cilde ani giriş ve çıkışlar yaparak cilt uyarımı gerçekleştirilir. Hem cilt yüzeyine belirgin bir zarar vermemiş olunur hem de cilt altındaki tabaka uyarılarak, kolajen üretimini tetikler.


Altın iğneler, iletkenlik oranının yüksek olması sebebi ile tercih edilmektedir. Bu iğneler cilt altına oldukça yüksek enerji gönderir. Son yıllarda hızla yayılmış olması ve bugün de çokça tercih ediliyor olması, uygulama sonunda uygulama yapılan kişi için olumlu sonuçlar vermesi sayesindedir. Altın İğne uygulamasının zararsız bir işlem olması ve bir cerrahi müdahale gerektirmemesi, kişilerin korkularını yenmelerini sağlıyor ve istedikleri görünüme kavuşmalarına imkân tanıyor.

110 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page